DASH ZENEKAR

 

 

DASH

 


Józsa Béla (Pokolgép-szervezõ) nemrég fanyar félmosollyal megkérdezte: Még mindig faljátok a friss demókat? Hát igen. Sõt most sincs kevesebb, mint az MH-s idõkben, csak most kevesebb a hely, válogatni kell. Most már olyan demo is érkezik, melyen a közreműködõk egy része, az MH és az MHH hirdetései alapján került össze, (jelen esetben a szövegíró, Sebestyén László.) Nézzük, mit küldött a Dash Pécsrõl. Lényegében egy erõsen angol AOR stílusú zenérõl van szó, melyet a magyar hard-rock néhány jellemzõ megoldása tarkít.

A nóták dallamosak, tele vokálokkal, billentyûvel. A kezdõ Mi idõnket kicsit szétdarabolták a gyakran ismétlõdõ kiáltások.

Az Állok a szélben énekdallama annyira eddás (A torony), hogy Pataki szinte látszik a walkman ablakán át

Jól indul viszont a B oldalon a Sasfészek. Késõbb ez a nóta is magyar hard rockba megy át, amit egyáltalán nem pejoratív értelemben gondolok.

Egy dolog nyilvánvaló. A Dash tagjai - akár állandóak, akár vendégek kitûnõ zenészek. Talán jobb lett volna csupán egy bemikrofonozott garázsban egy deckbe nyomott pár mikrofonnal felvenni, mert dögösebb és érthetõbb lett volna a zene. De ha sikerül leküzdeni az ének- és billentyûs gondokat - õk a vendégmuzsikusok - akkor a magyar, rajongók újabb kiváló zenekarral gazdagodhatnak.

 


Cselõtei László