ROCKTÜKÖR

 

Dunántúli Napló, 1992 június 14.

 

Baranyai Rocktükörben:
A külügyminiszter fia

 

-Apám nem szól bele a belügyeimbe - mondja Zsolt, Jeszenszky Géza külügyminiszter fia, s közben igazít egyet vállig érõ fekete haján. -Idõnként persze megpróbálja a sorsom apaként(!) irányítani.
Aztán kifejti azt is, a politika iránt csak passzív érdeklõdést mutat, s alapvetõen azonos a véleménye a dolgokról, mint az édesapjának.
-Sokkal inkább érdekelnek a médiák, - s bizonyításképpen sorolja az ifjúsági zenés tv mûsorokat, melyekben mint mûsorvezetõ szerepel (például Pop-rock fehéren feketén), beszél az újságról (Extázis), melyet szerkeszt, s kiderül: az újságírást sem a napokban kezdte el. Mindemellett a Budapesti Közgazdasági Egyetem másodéves hallgatója, igaz ezen a pályán egy szemeszternyi pihenõre kényszerült, amit így indokol:-a felsorolt egyébirányú elfoglaltságaim miatt.
Pécsre is tv-s zenei múltja és jelene hozta, ugyanis három baranyai fiatallal együtt készítik a Rocktükör címû mûsort. Ez az ifjúsághoz szóló eddig csak Baranyában látható alig 20 perces zenei adás rövid pályafutása alatt szép közönségsikert könyvelhetett el, szabados hangvételû interjúival és a zenekarokkal kapcsolatos intim titkok ismertetésével.
Jeszenszky zsolt szavait idézve; azért csöppent ebbe a mûsorkészítõ team-be, mert itt mindent szabad, nem szól bele senki a forgatókönyvbe. A spontán beszélgetések során pedig nemcsak az ismert sztárok - Pataki Attilától a Metál Lady-ig - de a régió kisebb együttesei is sorra kerülnek. A stáb felvállalta kezdõ zenekarok menedzselését is, ami abból áll, hogy ingyen vagy kedvezményesen videóklippeket, bemutató interjúkat készítenek a szépreményû bandákról.
A Rocktükör, mint Andrics-Nemes produkció, kezdetben parodisztikus elemekbõl építkezett, s a jópofa gegek továbbra sem hiányoznak a mûsorokból. Az olvasói levelek, a népszerûség azonban egyre tartalmasabb jelentkezést igényel, ezért a zenészbeszélgetések mind híresebb együttesek és egyéniségek bemutatására törekednek. A tervek közt szerepel például Som Lajos, a Roxette és Brian Adams meginterjúvolása.
A baranyaiak a kábeltévé vidéki rendszerén vasárnap, a pécsin pedig hétfõn és kedden este negyed 8-kor láthatják a Rocktükör adásait, míg péntekenként 17 és 18 óra között a városi önkormányzat mûsorában jelentkeznek.

 

 

M.E.B.