ROCKTÜKÖR-HAJDÚ

 

Hajdú-Bihari Napló, 1993 március 12.

 

ROCKTÉRÍTÕ
Ami tetszik, s ami nem

 

 

Akik kíváncsiak a magyar pop-rock új tehetségeire, valamelyik kábeltelevízió könnyûzenei mûsorára kapcsolnak. Nyílt titok ugyanis, hogy a "királyi" televízió ilyen mûsorait a hanglemezkiadók megvásárolták, õk szponzorálják, s folyton az õ "istállójukban" szereplõ elõadókat, zenekarokat szerepeltetik.
A kábeltelevízióknál sokkal inkább a zene értéke a döntõ a szerkesztésnél. Néhány napja az ATV Rocktükör mûsorát néztem meg. Ebben olyan tehetséges bandákat is láthattam, mint a Rouge, Kispál és a Borz, Marylin, Black-Out... A Roctükör a Pécsi Városi Televíziónál készül, s szombati napokon 4-5 óráig az ATV mûsorán tekinthetõ meg országosan. A mûsort három fiatalember készíti: Andrics László, Nemes Csaba, Jeszenszky Zsolt. Adásukat nem csak a fiatalok nézik, hanem az idõsebbek is. "Igyekszünk eljutni a vidéki városokba, és minél több fiatal zenekart bemutatni. De örülünk annak is, hogy már nagylemezes zenekarok is fordultak hozzánk, hogy szeretnének bekerülni a mûsorba. Például a Moby Dick, Sex Action, Akela. Segítünk olyan zenekaroknak is akiknek bár megjelent a lemezük vagy kazettájuk, nem áll mögöttük kiadó, aki a reklámköltséget állni tudná."
Ami nem szokott tetszeni a Rocktükörben: Zsolt idétlensége, sok a kemény zene, Zsolt hajdobálása, kevés a zene, sok a zene. Ami tetszeni szokott a Rocktükörben: Zsolt idétlensége, a sok kemény zene, Zsolt haja, a mûsor lazasága, meg általában az egész...

 

 

(vf)