H.R.T. ZENEKAR

 

 

1985 november 21.-én vonultam be katonának, Nagykanizsára, határőrnek.

Már előre tudtam, hogy működik ott egy zenekar, a laktanyában, mert a Nemes Csabi osztálytársam is ott szolgált, ő akkor már mint öreg katona.

Beszélt nekem az ottani zenekarról, rólam meg azoknak. Így amikor ott reszkettem a laktanya ebédlőjében és a Koncz Tibi az együttes gitárosa jött újjoncokat válogatni én nagyon magasra tettem a kezem. Mivel már hallott rólam, és rendes becsületes rockernek néztem ki, egyből engem választott, meg énekesnek a Herke Janit.

Persze át kellett állnom basszusgitárra, de ezen aztán nem múlhatott a dolog. Pár hét múlva vidáman nyomtam a tiszteknek a talp alá valót a Szilveszteri bálon a HEMO-ban.

A H.R.T. egyébként:a Helyőrségi Rock és Tánczenekar rövidítése

.

A zenekar felállása kb. kilenc hónapig:

Fülöp József-dob

Koncz Bonca Tibor-gitár

Dálnoki Attila-billentyű

Herke János-ének

Andrics László-basszus

 

A következő formáció akkor lett, amikor a Kun Peti bevonult. Ekkor a Bonca már megengedhette magának, hogy elmenjen sérv műtétre, hogy mire le kell szerelni addigra már egészségesen tehesse ezt meg, A Jani meg nemigazán szerette a bulikkal járó stresszt, így abbahagyta amikor a Kunnal bevonult a Jakab Zsolti aki énekes volt, és szintén Százhalombattai mint a Kunos.

Én 1987 májusában szereltem le, engem a Giczi Feri váltott.

 

Egyébként a csapat egy hivatalosan működő tánczenekar volt, bálokban, lakodalmakban kellett a hazát szolgálni. Hát az nagyon ment!
De azért mielőtt valaki összeröhögné magát, megjegyzem, jó kis iskola az ilyen, napok alatt kellett tőlem távol álló stílusokat megtanulni, egy másik hangszeren és akár 6-8 órát játszani egy éjszaka. Remek zenészeket ismertem itt meg, többek között a Kun Petit akivel később összehozott még a sors, hiszen leszerelés után hívott az újjáalakult Tritonba.

 

Fontos még megemlítenem a Dálnokit és a Fülöp Józsit váltó két zenészt is hiszen azért velük is sokat voltunk együtt, a Jónás Tamást és a Gódor Gábort.

 

 

Lackó Fülöp József, Koncz Tibor

 

H.R.T.  zenekar bál Jakab Zsolt, Kun Péter, Andrics László

 

 

kamera

Még több kép