Mr.X ZENEKAR

 

PESTI MŰSOR, 1991 március 8-14.

 

Mister X.


Amikor tavaly januárban megalakult a zenekar, kérdésemre, hogy mit is akarnak mondani ezzel a névvel, azt felelték: „egyszerűen csak szeretjük az X betűt". A Sas Tamás (ének), Jung Norbert (gitár), Zónai Tibor (billentyűs hangszerek), Andrics László (basszusgitár) és Váry Zoltán (dob) összeállítású együttes persze pusztán ezért nem szerepelne lapunk hasábjain.
— Gondolom, leginkább a lemezszerződés ügye érdekelne —-kezdi Váiy Zoltán zenekarvezető. — úgy volt, hogy november-december táján kijön bemutatkozó albumunk, a Proton" gondozásában. Azután leültünk beszélgetni Szigeti Ferenccel, a kiadó vezetőjével, s igazat kellett neki adnunk: jobb, ha nem kerülünk bele a karácsonyi lemezdömpingbe, amiben könnyen
elsikkadhatott volna a Mister X. LP. Arról nem is beszélve, hogy a várakozás alatt tovább érlelődik az anyag, koncertjéink révén pedig mind többen ismerhetik meg a zenekart. A lemez így végül az év második felében fog megjelenni.
Időközben változott a felállás is.
— Régebbi basszusgitárosunk, Váradi Tibor munka közben leesett egy háztetőről és nagyon öszeszetörte magát. Az orvosok szerint ősznél előbb nem lesz belőle épkézláb zenész, ezért került a csapatba Andrics László, aki korábban a Kánguruban és a Tritonban basszusozott.
— Milyen stílusban zenéltek?
— Hard rock, Dallamos zenét játszunk, de ez nem pop-rock, hanem igenis kemény rockzene. Kedvenceink, példaképeink a Whitesnake, a Van Halen, Michael Bolton és az űj sztárok közül a Winger, a Nelson, a Slaughter.
Koncertjeiteken játszátok a „Minden sarkon álltam már"-t.
— Néhányszor felléptünk az Eddával, sokat köszönhetünk nekik, s nagyon szeretjük a zenéjüket. A későbbiekben egyébként Piramis és P. Mobil dalokat is lehet majd hallani bulijainkon. Szerintem ez nem visszalépés, szó sincs arról, hogy a hetvenes évek hard rockját játszanánk, éppen ellenkezőleg: be akarjuk bizonyítani, hogy ez a stílus Magyarországon ma is működőképes lehet. A Mister X. a kilencvenes évek hard rockját akarja játszani — modem, dallamos és kemény zenét.

 

 


-maróthy-